Afiseaza: 1-24 din 60 produse
FiltreMasina de ambalat în vid este un echipament care ambaleaza produse si elimina aerul din interiorul unui pungii sau recipientului, ce urmeaza apoi sa fie sigilat ermetic. Acest mod de ambalare poate prelungi durata de valabilitate a produselor alimentare si protejeaza alimentele de umiditate, praf sau alti factori externi. Aparatul de vidat profestional poate fi folosit în bucatarii profesionale, laboratoare, pentru orice produse produse care necesită păstrarea într-o atmosferă controlată.
Un aparat de vidat alimente profesional elimina aerul din ambalajul alimentelor si apoi sigileaza marginile acestuia. Acest proces de vidare poate prelungi durata de valabilitate a alimentelor prin prevenirea deteriorarii lor cauzate de oxidare si dezvoltarea microorganismelor.
Functia esentiala a unui aparat de vidat profesional este crearea vidului prin pomparea aerului din recipient, iar apoi sigilarea acestuia prin incalzirea benzii de cauciuc din jurul recipientului.
Un astfel de aparat poate fi echipat cu diferite tipuri de accesorii si de materiale de ambalare pentru a se adapta la diferite tipuri de alimente si recipiente (pungi, caserole). De asemenea, poate fi reglat pentru a controla nivelul de vidare si intensitatea caldurii pentru a asigura un sigiliu sigur si durabil.
Există mai multe tipuri de mașini de vidat profesionale:
Mașini de vidat externe: in cazul lor ambalajul ramane in afara masinii, sunt pretabile pentru ambalarea ocazionala de produse, pentru masinile externe se folosesc intotdeauna pungi gofrate
Mașini de vidat cu camera: acestea funcționează prin comprimarea aerului pentru a produce o presiune mai mare, pot fi adaptate pentru pungi sau caserole. Se recomanda pentru unitatile cu rulaj mai mare de ambalare.
Pentru curatarea si intretinerea unui aparat de ambalat in vid:
Deconectati masina de la sursa de alimentare si lasati-o sa se raceasca.
Inlaturati orice material ramas si curatati interiorul si exteriorul cu o carpa moale umeda
Verificati etanseitatea camerei de vidare si a fiecarei piese care intra in contact cu alimentele, inlocuind orice piese deteriorate.
Verificati filtrele si uleiul, inlocuiti-le daca sunt blocate sau uzate.
Este important sa curatati si sa intretineti regulat masina de ambalat in vid pentru a preveni mucegaiul si a garanta functionarea corecta.