Dragi clienți, în data de 24 iunie suntem liberi. Comenzile online vor fi procesate începând cu data de 25 iunie.

Aparate granita

Afiseaza: 1-17 din 17 produse

 Filtre
Aparatul de facut granita este un dispozitiv utilizat pentru a prepara o băutură răcoritoare specifica Siciliei, similară cu sorbetul. Aceasta specialitate se preparată prin congelarea amestecului și apoi răzuirea sau zdrobirea gheții pentru a obține o consistență granulată.
Granita se obtine din amestecul de apă cu zahăr și diferite arome de fructe, sau pe baza de cafea.
 Aparatele de făcut suc granita sunt adesea utilizate în baruri și restaurante, dar pot fi, de asemenea, cumpărate si pentru utilizare casnica.
 

Cum functioneaza un aparat de granita ?

 

Aparatul de granita funcționează prin congelarea amestecului de apă, zahăr și arome, dispozitivul de amestecare mentinand forma granulata si usor lichida a bauturii.
Există mai multe tipuri de aparate de granita, dar cele mai frecvente sunt cele cu compresor, care funcționează prin comprimarea gazului refrigerant, care este utilizat pentru a răci amestecul, și cele cu evaporație, care funcționează prin evaporația unui lichid refrigerant.

Compresorul comprimă gazul refrigerant, care este apoi transferat prin intermediul unui schimbător de căldură, răcind astfel amestecul. Aparatele cu evaporație au un recipient care conține lichidul refrigerant, iar racirea se produce prin evaporație.

Ambele tipuri de aparate au un recipient în care se introduce amestecul care va fi congelat și un mecanism de amestecare incorporat, pentru a se asigura ca ingredientele sunt distribuite uniform în cilindru.

In general, un aparat de facut granita este conectat la o sursă de energie electrică și poate fi setat la diferite temperaturi pentru a se obține consistența dorită. 
 

Din ce materiale sunt realizate aparatele granita?

 

Aparatele de granita sunt realizate din diferite materiale, in functie de modelul si brandul ales.

  • Unele componente precum cilindrul, recipientul pentru amestec și mecanismul de răzuit sau zdrobit gheața sunt realizate din inox sau alte metale rezistente la coroziune. Acestea sunt rezistente la uzura și ușor de curățat.
  • Părțile exterioare ale aparatelor de granita sunt realizate din materiale precum plasticul sau otelul inoxidabil. 
  • Unele modele au părți din materiale termoplastice, care au o bună rezistență la impact și la temperaturi ridicate, astfel sunt potrivite pentru a fi utilizate în HoReCa.

Este important să se acorde atenție la calitatea materialelor utilizate pentru a asigura durabilitatea și fiabilitatea aparatului pe termen lung.
 

Cum se intretin aparatele de facut granita?

 

Intretinerea corecta a unui aparat de granita este importanta pentru a asigura o functionare sigura si eficienta pe termen lung. Unele dintre recomandarile generale pentru intretinerea unui aparat de granita sunt:

  • Curatarea regulata dupa fiecare utilizare. Cilindrul si recipientul pentru amestec ar trebui curatate cu apa calduta si detergent, iar exterioarele ar trebui curatate cu o carpa umeda.
  • Este important sa se verifice si sa se curete sistemul de refrigerare periodic, pentru a evita acumularea de murdarie si praf.
  • Verificarea nivelului de ulei, pentru functionarea corecta a compresorului. Nivelul de ulei trebuie verificat si completat, daca este necesar, in conformitate cu recomandarile producatorului.
  • Verificarea etansarii, pentru a evita pierderile de refrigerant si pentru a asigura functionarea eficienta a aparatului.

Este recomandat sa se consulte si manualul de utilizare al aparatului pentru instrucțiuni specifice de intretinere si curatare. Respectarea acestor recomandari previne aparitia defectiunilor si extinde durata de viata a aparatului. 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

0732 772 525 contact@magora.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!