Sterilizatoare cutite

Afiseaza: 1-11 din 11 produse

 Filtre

Sterilizatorul de cutite este un dispozitiv utilizat pentru a steriliza cutitele în bucătăriile profesionale sau în alte domenii precum medicina sau industria alimentară. Acestea sunt proiectate pentru a elimina bacteriile, microorganismele și alti germeni care pot fi prezenți pe suprafața cutitelor.

Aceste dispozitive au un compartiment în care cutitele sunt introduse pentru a fi sterilizate, și un mecanism de uscare in cazul modelelor ce utilizeaza apa.
 

De cate tipuri sunt sterilizatoarele de cutite? 

 

Există mai multe tipuri de sterilizatoare de cutite, dar cele mai frecvente sunt cele cu apa sau cele cu raze UV. Sterilizatoarele pe baza de apa funcționează prin generarea de aburi la temperatura inalta și prin expunerea cutitelor la aceștia. Sterilizatoarele cu raze UV funcționează prin expunerea cutitelor la raze ultraviolete, care ucid bacteriile și alți germeni.
 

Pe langa sterilizatoarele amintite, mai exista astfel de aparate care functioneaza pe baza de caldură uscată, solutii chimice, plasma etc
 

Din ce material este realizat un sterilizator?

 

Materialul utilizat in structura unui sterilizator poate varia in functie de tipul sterilizatorului și de scopul său. Materialele cele mai comune folosite pentru fabricarea sterilizatoarelor sunt:

  • Oțel inoxidabil rezistent la coroziune și la uzură, este ușor de curățat, utilizat in special pentru sterilizatoarele cu apa sau căldură uscată.
  • Plastic, material ușor și rezistent la șocuri, este utilizat pentru sterilizatoarele cu raze UV sau cele cu soluție chimică.
  • Aluminiu este ușor, rezistent la coroziune și la uzură, utilizat pentru sterilizatoarele cu plasma.


Cum se intretine sterilizatorul de cutite?

 

Intretinerea unui sterilizator de cutite variaza in functie de tipul si de specificatiile acestuia. 

  • Curatati interiorul sterilizatorului cu o solutie de curatare dupa fiecare utilizare pentru a evita acumularea de reziduuri si bacterii.

  • Verificați periodic dacă există orice defecte sau deteriorări ale sterilizatorului și reparați-le dacă este necesar.

  • Este important de asemenea sa tineti cont de recomandarile producatorului, acestea pot include detalii specifice despre cum sa se curate, sa se sterilizeze si sa se intretina echipamentul dumneavoastra.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

0732 772 525 contact@magora.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!