GastroMetal Hota profesionala centrala clasica fara motor, latime 2200 mm

5.158,65 RON
TVA inclus
Selecteaza dimensiunea si optiunea de
iluminare de mai jos:
Dimensiune:
Iluminare:
La comanda

Durata de livrare: 2-3 saptamani

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: GMHT210_1022 Ai nevoie de ajutor? 0732 772 525
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Sfaturi și întrebări frecvente
  • Review-uri (0)
  • Blog

Hota profesionala centrala clasica fara motor este un dispozitiv instalat in bucatariile profesionale, care are rolul de a absorbi si filtra aerul incarcat cu fum, abur, grasimi si alte particule care rezulta din procesul de gatit. Hotele profesionale centrale sunt conectate la un sistem de evacuare a aerului, care duce la exteriorul cladirii. In cazul hotei fara motor, insa, aceasta nu are un ventilator propriu, ci este conectata la un sistem de evacuare central care utilizeaza un ventilator separat. Hotele profesionale centrale fara motor sunt construite din materiale rezistente la temperaturi ridicate si la coroziune, cum ar fi otelul inoxidabil. Ele sunt echipate cu filtre special concepute pentru a captura particulele din aerul evacuat. Aceste filtre sunt proiectate pentru a fi usor de curatat si de inlocuit.
 

Redu nivelul de zgomot in bucatarie folosind hota profesionala centrala fara motor

 
  • Faptul ca hota nu are propriul sau ventilator poate reduce nivelul de zgomot in bucatarie. Aceasta poate crea un mediu de lucru mai placut pentru personalul din bucatarie si poate reduce stresul asupra acestora.
  • Hota profesionala centrala fara motor este usor de intretinut, deoarece nu are un ventilator incorporat propriu care necesita curatare si intretinere. Filtrul hotei este singurul element care necesita curatare si inlocuire, ceea ce trebuie realizat in mod regulat, fara a necesita prea mult timp sau efort.
  • Hota conectata la un sistem de evacuare central eficient, aerul este evacuat mai rapid si mai eficient din bucatarie. Acest lucru poate reduce cantitatea de fum, abur si particule care raman in aer si pot fi inhalate de personalul din bucatarie.
  • Este construita din materiale durabile si rezistente la temperaturi ridicate si coroziune.
 

Curatarea si intretinerea hotei profesionale

 

Curatarea si intretinerea regulata a hotei profesionale centrale fara motor sunt esentiale pentru mentinerea eficientei si durabilitatii acesteia.
 

  • Filtrul trebuie curatat regulat pentru a indeparta particulele de grasime si alte resturi alimentare. Se recomanda curatarea acestuia cel putin o data pe luna, sau mai des in functie de frecventa utilizarii hotei. Filtrul poate fi indepartat usor, curatat cu apa si detergent, apoi lasat sa se usuce inainte de a fi reinstalat.
  • Este important sa verificati periodic sistemul de evacuare central pentru a va asigura ca functioneaza corespunzator si nu exista blocari sau alte probleme. Daca exista probleme, trebuie sa fie remediate cat mai curand posibil.
  • Carcasa hotei trebuie curatata cu apa si detergent pentru a indeparta murdaria, grasimea si alte resturi alimentare. Este indicat sa se evite utilizarea de solutii de curatare abrasive, care pot zgaria suprafata hotei.
  • Este necesar sa verificati periodic componentele electrice ale hotei, inclusiv cablurile si prizele, pentru a va asigura ca nu exista probleme de siguranta. in cazul in care exista probleme, acestea trebuie remediate de un tehnician calificat.
Sfaturi
 
  • Când mobilierul și echipamentele din inox sunt noi, ele vor forma la prima expunere cu oxigenul din atmosferă un strat de oxid. Pentru a proteja acest strat de oxid este necesară curățarea frecventă a suprafeței de inox. În caz contrar contaminarea cu mizerie și resturi va permite acționarea agenților corozivi și va reduce protecția care previne coroziunea.
  • Puteți curăța suprafețele de inox cât de frecvent doriți – cu cât mai des cu atât mai bine. Spre deosebire de alte materiale care se găsesc în bucătăriile profesionale, inoxul nu se va uza niciodată de la curățarea excesivă. Deoarece nu are un strat de suprafață care să se erodeze, inoxul poate tolera un număr nelimitat de curățări.
 
Intrebari frecvente:

Inoxul reacționează cu alimentele?
 
  • O serie de materiale reacționează chimic în contact cu alimentele și pot să transfere gusturile. Inoxul nu reacționează cu alimentele și asigură păstrarea de către alimente a propriului gust. În plus, este una dintre cele mai sigure suprafețe pentru gătit care nu permite microorganismelor să le colonizeze. Din acest motiv inoxul este utilizat nu doar în bucătăriile profesionale ci și în spitale.

Cum se curăță inoxul?
 
  • Curățarea inoxului cu apă. Pentru cele mai multe tipuri de murdărie care pot fi găsite pe mese sau echipamente, apa va fi sufientă pentru curățarea suprafețelor de inox. Utilizați o cârpă moale și apă caldă pentru a curăța inoxul și a îndepărta murdăria inclusiv petele superficiale. Pentru a evita formarea petelor de apă mai treceți o dată peste suprafață cu apă curată și o cârpă uscată.
  • Curățarea inoxului cu solvenți. Dacă doriți să îndepărați urmele de degete, ulei sau grăsime de pe suprafața de inox probabil va trebui să utilizați un solvent. Este important totuși să alegeți un solvent care nu conține clor deci să evitați acetone, spirtul mineral sau alcoolul izopropilic.

Ce e de făcut dacă inoxul ruginește?
 
  • Soluțiile cu clor pot îndepărta straturile protectoare de oxid de crom de pe suprafața inoxului expunând-o riscului de coroziune. Odată rugina instalată pe inox, singura soluție pentru îndepărtarea ei este pasivarea. Pasivarea este procesul prin care inoxul este tratat cu ajutorul unui oxidant ușor (o soluție de acid azotic de exemplu) care va permite formarea din nou a peliculei pasive protectoare.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

0732 772 525 contact@magora.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!