Tipuri de otel inoxidabil

Tipuri de otel inoxidabil
 
Otelul inoxidabil este un aliaj din mai multe tipuri de metale care, atunci cand sunt combinate, sunt mai puternice și mai durabile. Specialistii au reusit sa creeze multe varietati diferite de aliaj, fiecare cu propriile caracteristici si utilizari. In unitatile de alimentatie publica se folosesc mai multe tipuri de otel inoxidabil, iar fiecare tip are propriile avantaje si dezavantaje. Pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza atunci cand achizitionati echipamente din otel inoxidabil de uz alimentar, ar trebui sa intelegeti care sunt elementele principale din aliaj si diferitele sisteme de clasificare.
Atunci cand se descriu tipurile de otel inoxidabil alimentar si proprietatile acestora, exista cativa termeni care apar in mod regulat: 
 
 • Otel inoxidabil - un metal durabil si accesibil care este utilizat pentru o mare varietate de scopuri. Este puternic, ceea ce il face perfect pentru constructii, si este rezistent la coroziune, astfel incat poate dura mult timp fara a fi inlocuit.
 • Coroziune - procesul natural prin care otelul inoxidabil se descompune intr-o forma mai stabila din punct de vedere chimic. Cea mai comuna si mai cunoscuta forma de coroziune este rugina. Otelul inoxidabil este in mod inerent mai rezistent la coroziune decat alte metale, dar in cele din urma se va coroda. Exista si factori care pot accelera coroziunea, cum ar fi expunerea la sare, excesul de umiditate sau acizii puternici.
 • Aliaj - un metal care se obtine prin combinarea mai multor tipuri de metale. De exemplu, otelul inoxidabil nu se gaseste in mod natural, ci este fabricat prin combinarea fierului si carbonului cu alte metale.
 • Cromul este un element esential pentru otelul inoxidabil si ajuta la rezistenta otelului la pete si la coroziune.
 • Nichel - atunci cand nichelul este adaugat la otelul inoxidabil, acesta aduce stabilitate si rezistenta metalului. Un alt beneficiu al adaugarii nichelului in otelul inoxidabil alimentar este ca face ca otelul sa fie stralucitor si lucios, ceea ce reprezinta o calitate esentiala pentru tacamuri.
 • Carbon - adaugarea de carbon in otelul inoxidabil il intareste si reduce uzura. Otelul inoxidabil alimentar cu un nivel ridicat de carbon este adesea utilizat pentru fabricarea cutitelor de bucatar, deoarece cutitele trebuie sa fie puternice, durabile si capabile sa isi pastreze taisul.

Installer une cuisine inox chez soi

Beneficiile utilizarii otelului inoxidabil de calitate alimentara in HORECA
 1. Rezistența la coroziune otelul inoxidabil este deosebit de rezistent la coroziune si rugina in comparație cu alte metale, ceea ce il face perfect pentru utilizarea in bucatarie. Otelul inoxidabil de uz alimentar este adesea utilizat pentru echipamentele de bucatarie, a caror inlocuire este costisitoare.
 2. Rezistenta otelul inoxidabil de uz alimentar este puternic, un material excelent pentru a fi utilizat in echipamentele grele sau pentru realizarea rafturilor din zonele de depozitare.
 3. Usurinta de curatare alte materiale, cum ar fi lemnul sau plasticul, au caneluri sau deschideri in care bacteriile pot invada si se pot dezvolta. Otelul inoxidabil este neted, permitandu-va sa le curatati cu usurinta, ceea ce reprezinta un beneficiu esential pentru serviciile de alimentatie publica.
 4. Suprafață non-reactiva otelul inoxidabil este un metal nereactiv, ceea ce inseamna ca il puteti folosi pentru a gati alimente care sunt acide, cum ar fi citricele, rosiile sau otetul. Alte metale, cum ar fi aluminiul și fierul, sunt reactive, iar gatitul alimentelor acide in aceste metale va afecta aroma si va deteriora suprafata metalului.

  Principalele tipuri de otel inoxidabil de uz alimentar:
Exista peste 150 de varietati de otel inoxidabil si fiecare dintre ele are proprietati diferite, motiv pentru care este important sa intelegem variatiile acestora. In industria HORECA, este deosebit de important sa se faca distinctia intre diferitele tipuri, deoarece un tip de otel inoxidabil de uz alimentar poate fi mai potrivit pentru o anumită sarcină:
 • Otel inoxidabil din seria 200 este de calitate inferioara, mai puțin rezistent la coroziune decat alte tipuri. Acesta isi are totusi locul intr-o bucatarie profesionala datorita accesibilitatii sale.
 • Otel inoxidabil din seria 304 este cel mai frecvent utilizat in bucatarie. Este mai stralucitor datorita unui nivel ridicat de crom si nichel. Este, de asemenea, foarte rezistent la coroziune si rugina, deși este susceptibil la coroziunea cauzata de expunerea la sare.
 • Otel inoxidabil din seria 316 este al doilea cel mai raspandit tip de otel inoxidabil, iar aliajul sau include un element suplimentar, molibdenul, care ii sporeste rezistenta la coroziunea cauzata de sare si alte substante chimice. Cele mai bune aplicatii: mobilier utilizate in aer liber, echipamente de exterior utilizate in apropierea marii
 • Otel inoxidabil din seria 440 cu un nivel ridicat de carbon, este unul dintre cele mai puternice tipuri de inox utilizate in bucatarie. Produsele fabricate din otel inoxidabil 440 sunt dure si rezistente la coroziune si uzura.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

0732 772 525 contact@magora.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!