Alimentare (la alegere) |
400V / 240V |
Putere |
0,55 kW |
Dimensiune banda |
500 x 1000 mm |
Deschidere cilindri |
0,1 - 34 mm |
Greutate aluat |
8 kg |
Viteza (la alegere) |
1 viteza / 2 viteze / Variator de viteza |
Dimensiuni exterioare |
955 x 2450 x 555 mm |
Greutate |
130 kg |
Prelucreaza cantități mari de aluat folosind aparatul de intins aluat
- Mașina de turat aluat poate prelucreaza cantități mari de aluat intr-un timp scurt și cu un efort minim, ceea ce reduce considerabil timpul necesar pentru pregătirea aluatului manual.
- Asigura o consistență uniformă a aluatului, evitand fluctuațiile de textură și elasticitate care pot apărea in timpul frămantării manuale.
- Imbunatateste calitatea produselor de patiserie, prin asigurarea unei prelucrări uniforme și a consistenței aluatului.
- Reduce costurile prin eliminarea nevoii de a angaja oameni pentru a frămanta manual aluatul, economisind astfel timp și bani.
- Reduce oboseala și stresul muscular asociat cu frămantarea manuală a aluatului.
Tipuri de aluat recomandat pentru aparatul de turat aluat
Masina de turat foietaj cu banzi este conceputa sa poata intinde o varietate de tipuri de aluat, incluzand:
- Aluatul pentru pizza care se poate intinde foarte bine, asa ca masina de intins aluat cu banzi poate fi foarte utila pentru a obtine o crusta de pizza uniforma si consistenta.
- Aluatul pentru tarte este mai subtire decat cel pentru pizza, asa ca necesita o masina de intins aluat cu banzi pentru a fi intins la grosimea dorita.
- Aluatul fraged este un alt tip de aluat folosit in patiserie pentru a produce produse de patiserie precum placinte sau tartele cu fructe. Acest tip de aluat este foarte delicat și are nevoie de o atenție deosebită in timpul intinderii.
- Aluatul pentru produsele de patiserie este mai dens si mai greu de intins manual, asa ca masina de intins aluat cu banzi poate fi de mare ajutor pentru produse de patiserie.
- Aluatul frantuzesc este un tip de aluat este foarte elastic si necesita o intindere repetata pentru a crea straturile de unt si faina necesare pentru a obtine textura frageda si delicata a produselor de patiserie frantuzesti precum croissante, paine, briose, tarte.
- Aluatul pentru placinte poate fi intins si intors de mai multe ori, pentru a obtine o crusta crocanta si subtire. Masina de intins poate ajuta la intinderea uniforma a aluatului, pentru a obtine o crusta perfecta.
In general, masinile de intins aluat cu banzi sunt concepute pentru a putea intinde o varietate de tipuri de aluat, astfel incat sa poata fi utilizate in diferite aplicatii de patiserie si brutarie.
Cum se tureaza aluatul frantuzesc?
Masina de foietaje sau de intins aluat poate fi foarte utila pentru a intinde aluatul frantuzesc la grosimea dorita, precum si pentru a crea straturile necesare pentru produsele de patiserie frantuzesti. In general, procesul de intindere a aluatului frantuzesc cu o masina de foietaje implică urmatoarele etape:
- Presare initiala: Pentru a incepe procesul de intindere, aluatul este plasat intre rolele masinii de foietaje si apasat pentru a fi presat uniform.
- Intindere initiala: Dupa ce aluatul a fost presat initial, acesta este trecut prin masina de foietaje de mai multe ori, la o grosime progresiv mai mica, pana cand se obtine grosimea dorita.
- Adaugarea straturilor de unt: Dupa ce aluatul a fost intins la grosimea dorita, se adauga untul pe jumatatea aluatului si apoi acesta este pliat in doua, astfel incat untul sa fie acoperit.
- Intinderea straturilor: Dupa ce aluatul a fost pliat cu untul in interior, acesta este trecut prin masina de foietaje de mai multe ori, pentru a crea straturile de unt si faina necesare pentru a obtine textura frageda si delicata a produselor de patiserie frantuzesti.
Procesul de intindere a aluatului frantuzesc cu o masina de foietaje poate necesita putina practica si rabdare pentru a fi realizat corect.