Fie ca nu aveti acces la un gratar, fie ca vremea rece a ingreunat gatitul in aer liber, s-ar putea sa vi se para dificil sa obtineti aroma usor afumata asociata cu unele dintre retetele dvs., acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fie scoase din meniu. Exista mai multe moduri de a obtine o aroma afumata in functie de meniul dumneavoastra, de buctarie si de personal, fiecare metoda poate avea propriul set de beneficii. Cele mai populare moduri de a obtine aroma afumata sunt:
1. Utiulizarea unei afumatori de interior
Afumatoarea electrica de interior este utilizata pentru afumarea carnii intr-o varietate de servicii de alimentatie publica. Acesta va permite sa afumati diferite tipuri de carne: vita, porc, pasare, peste etc.
In cele mai multe cazuri, o afumatoare de interior este mai mica decat omologul sau de exterior. Daca meniul dvs. include si feluri de mancare pe baza de produse afumate ar putea fi util sa investiti intr-un asemenea echipament.
Afumatorile prefesionale ofera posibilitatea afumarii naturale a alimentelor, prin utilizarea de rumegus din diferite esente de lemn, in functie de reteta. Aschiile de lemn umede sunt incalzite de o rezistenta incandescenta, pana cand acestea incep sa produca fum, astfel generarea fumului se produce 100% natural. In functie de tipul de rumegus, fumul confera produselor o aroma dulceaga. Puteti seta temperatura de afumare, in functie de nevoie, se poate afuma la rece sau la cald.
2. Adaugarea de bacon afumat
Sunca poate fi preparata in diverse feluri si poate fi adaugata intr-o mare varietate de retete. Atunci cand doriti sa obtineti un gust usor afumat puteti adauga bacon afumat ca ingredient, aceasta transfera o parte din savoarea sa mancarii. Cu toate acestea, este important de retinut ca sunca afumata nu poate fi adaugata chiar in orice fel de preparat. Luati-va timp pentru a va analiza meniul si identificati diferite feluri de mancare ce ar putea fi imbunatatite prin adaugarea baconului afumat.
3. Utilizarea de sare afumata, boia afumata sau alte mirodenii afumate
Cu siguranta ca folositi deja o gama variata de mirodenii, ierburi si alte condimente pentru a aromatiza preparatele. Unele condimente, cum ar fi: sarea, chimenul sau paprika, pot fi folosite si in varianta afumata pentru a adauga o alta dimensiune preparatelor din meniul dvs. Puteti achizitiona condimente care vin preambalate cu un plus de aroma de fum sau le puteti afuma singuri pentru o senzatie de proaspat iesit din bucatarie, pe care clienții dvs. o vor adora.
Exista o serie de mijloace diferite de a obtine arome distincte de fum in preparatele dvs., de la ingrediente si condimente pana la noi echipamente si metode de gatit. Cu atat de multe variante pentru a obtine in interior rezultate asemanatoare gratarului, temperatura de afara nu trebuie sa limiteze varietatea de arome delicioase pe care le puteti oferi clientilor dumneavoasta.