6 sfaturi pentru proiectarea unei bucatarii profesionale

6 sfaturi pentru proiectarea unei bucatarii profesionale
6 sfaturi pentru proiectarea unei bucatarii profesionale

O bucatarie profesionala este mai mult decat bucataria in sine, ea include zona de spalat vase si zona cu echipamente frigorifice destinate depozitarii. Echipamentele de catering, de inalta calitate, sunt cheia unei bucatarii profesionale de succes. Chiar daca invetitia initiala este mare, viitorul afacerii tale este direct conditionat de calitatea si fiabilitatea echipamentelor profesionale alese.

1. Definiti clar conceptul afacerii pe care doriti sa o dezvoltati

Care este conceptul afacerii tale HORECA? Este important sa aveti clar acest lucru in minte, amenajarea bucatariei dumneavoastra profesionale depinde de asta.
De exemplu, un restaurant fast-food necesita un alt tip de bucatarie decat un restaurant à la carte. In plus, conceptul determina si capacitatea necesara a bucatariei dumneavoastra.
- La cati clienti va asteptati?
- Cat timp estimati ca vor petrece oaspetii in locatie - vor ramane mai mult timp sau intentionati sa va bazati pe rulaj semnificativ? Prin urmare, este important sa va ganditi in primul rand meniul.
- Cate tipuri de preparate veti servi?
- Este nevoie de echipament multifunctional?
Gandeste-te la toate aceste tipuri de intrebari si fă-ti o imagine clara a necesarului bucatariei tale profesionale.


2. Organizati cat mai eficient spatiile de lucru

Atunci cand concepeti proiectul bucatariei pe hartie, impreuna cu un specialist, trebuie sa va asigurati ca este fezabil si din punct de vedere al executiei. Prin urmare, inventariati si analizati spatiul disponibil si posibilitatea de interventie la nevoie. La proiectare, luati in considerare si racordurile la retelele infrastructurale (alimentare si evacuare). Pentru ca angajatii sa poata lucra cat mai eficient posibil este important ca mesele de lucru si echipamentele sa fie aranjate intr-un mod practic. Creati un traseu logic pentru personalul din bucatarie: de la depozitare si pregatire pana la spalare.

3. Luati in considerare cerintele de igiena, siguranta si ergonomie

In cazul unui control, DSP  (Directia de Sanatate Publica) va acorda atentie igienei, sigurantei si ergonomiei. In ceea ce priveste igiena, spatiile tale din bucatarie trebuie sa fie usor si rapid de curatat. In plus, siguranta trebuie luata in considerare, angajatii tai trebuie sa isi poata indeplini sarcinile intr-un mediu sigur. De exemplu, luati in considerare o podea anti-alunecare, asigurati-va ca blaturile si echipamentele profesionale sunt la inaltimea corecta si ca distantele sunt adecvate.



4.
Pentru echipamente profesionale de calitate, apelati la un furnizor de incredere


Pentru a cumpara echipament profesional de calitate, apelati la un furnizor cu experienta, care sa va poata oferi sfaturi de specialitate cu privire la ceea ce nu ar trebui sa lipseasca din bucataria dumneavoastra profesionala. Sa va ofere echipamente adaptate conceptului ales, utilizarii, nevoilor si dorintelor dvs. In zilele noastre, va puteti achizitiona echipamentele HORECA online. Puteti suna sau trimite prin e-mail solicitarea dvs., iar majoritatea magazinelor online de profil va asigura si consiliere. Este important ca vanzatorul sa va puna la dispozitie si un serviciu de interventie tehnica, pentru a putea rezolva rapid orice defectiune ce ar putea aparea. Toate aceste aspecte fac din investitia dvs. in echipamente,  o investitie inteligenta in viitorul companiei dumneavoastra.

5. Luati in considerare leasingul sau alta forma de finantare a investitiei dvs.

Cheltuielile vi se par prea mari? Exista diferite modalitati de finantare a afacerii dvs.:  leasing, creditare, finantare europeana sau guvernamentala etc. In plus, exista intotdeauna optiunea de inchiriere, „inchiriezi operational” echipamentul pentru o anumită perioada in baza unui contract cu cei de la grenke.ro. Astfel platiti o suma fixa companiei de leasing in fiecare luna. Se pot inchiria mai multe produse intr-un singur contract, astfel incat sa va puteti organiza intreaga afacere cat mai convenabil.

6. Stabiliti prioritati si alegeti echipamente de calitate

Aparatele potrivite difera de la o bucatarie la alta, dar exista unele care sunt aproape intotdeauna indispensabile pentru fiecare bucatarie profesionala:
> O linie de gatit: friteuza, grill fry-top, masini de gatit profesionale
> Dispozitive de taiat: masina taiat si razuit legume, feliator mezeluri, masina tocat carne
> Cuptoare profesionale: cuptor convectie patiserie sau gastronomic, cuptor pizza
> Dispozitive de incalzire: aparate bain marie, incalzitor farfurii, supiera, aparate mentinut la cald, vitrina calda
> Echipamente racire: dulap frigorific, dulap congelare, vitrina bar, vitrina frigorifica
> Masini spalat vase si echipamente spalare:  spalatoare inox, masina de spalat vase si pahare
> Mobilier inox: mese inox, rafturi, dulap de perete, dulap vertical


 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

0732 772 525 contact@magora.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!