Pasi de urmat daca vrei sa deschizi o pizzerie
Pizza este un preparat extrem de popular, atat pentru a fi comandat intr-un restaurant, cat si pentru a fi livrat la domiciliu. Deschiderea unei pizzerii poate fi asadar o investitie buna, atata timp cat pregatesti cu atentie pasii necesari. Sunt o multime de lucruri de reținut: meniul, locația, echipamentele, personalul, marketingul etc.
Pasul 1: Conceperea meniului
Deoarece exista pizzerii la aproape fiecare colt de strada, este important sa iesi in evidenta. Pentru asta meniul este crucial. Asigurate ca pizza ta este unica si are un gust grozav. Ingredientele de inalta calitate, proaspete sunt importante pentru gust, de asemenea, poti experimenta diferite toppinguri pentru a crea o pizza inovatoare. La conceperea meniului, într-un stadiu incipient, cautati modalitati de a va rafina un stil si o marca proprie (pasul doi), de asemenea este necesar sa va faceti din timp o idee despre echipamentele indispensabile in activitatea dvs. (pasul șase).
Pasul 2: Dezvoltarea stilului propriu si a brandului
Este important sa veniti cu un concept promitator pentru viitoarea locatie si un plan de afaceri bine conceput, conditii definitorii pentru a obtine o potentiala finantare.
Ce stil vrei sa adopti? Ce stare vrei sa transmiti? Gandeste-ti conceptul si dezvolta-ti cu adevarat propriul brand, corelat cu meniul propus. Pe langa restaurant, luati in considerare si un serviciu de livrare. Acesta este modul in care atrageti diferite tipuri de clienti. Toate aceste decizii sunt influentate de locația dvs. (pasul trei) si finantarea necesara pentru demararea activitatii (pasul patru).
Pasul 3: Gasirea locatiei potrivite
Incercati sa găsiti o locatie in care sa nu fie multe alte pizzerii. O concurenta sanatoasa nu poate strica, desigur, dar nici nu vrei sa fii umbrit de cea mai populara pizzerie din cartier. Gasiti un loc care este clar vizibil. Daca este posibil, alegeti o locatie cu vedere la o strada aglomerata, trafic pietonal aglomerat sau multe locuri de parcare. De asemenea, vezi daca stilul si brandul tau se potrivesc mediului si rezidentilor locatiei pe care ai ales-o.
Pasul 4: Identificarea optiunilor de imprumut si finantare, pentru inceperea afacerii
De ce fel de finantare ai nevoie pentru a deschide pizzeria? Pentru aceasta, luati in considerare toate costurile de pornire si costurile care sunt necesare pentru a functiona in primul an. Faceti o estimare ampla a costurilor, multi proprietari de restaurante noi subestimeaza aceste costuri, asa ca mare atentie! Adaugati un plus de 15% până la 25% la bugetul initial, pentru cheltuieli neprevazute. Asta te va ajuta să treci cu bine peste primul an. Pe langa propria investitie, luati in considerare si aplicarea pentru imprumuturi.
Pasul 5: Scrierea unui plan de afaceri bine documentat
Planul de afaceri este esential pentru structurarea companiei, organizarea si obtinerea de finantare. Incepeti cu o scurta descriere a companiei si misiunii dvs. Inregistrati-va obiectivele, un plan de actiune corespunzător si stabiliti ce produse si servicii oferiti. Includeti o analiza de piata și o lista de furnizori in planul de afaceri. Furnizati, de asemenea, o estimare a cheltuielilor si a veniturilor potentiale. Atunci cand calculati costurile de pornire, luati in considerare chiria, utilitatile, echipamentele si costurile destinate marketingului. De asemenea, stabiliti daca inchiriati sau cumparati echipamentele profesionale necesare.
Pasul 6: Selectarea echipamentelor profesionale de inalta calitate
Echipamentul necesar pentru pizzeria dvs. depinde de conceptul ales, dar exista cateva articole esentiale, de care fiecare pizzerie are nevoie. Un cuptor de bună calitate este indispensabil, poate fi un cuptor de pizza electric, partial sau integral samotat, in functie de retetele alese. De asemenea, aveti nevoie si de echipamente frigorifice profesionale pentru a menține toate ingredientele la o temperatura constanta si sigura, o masa frigorifica pentru pizza dotata cu banc de lucru din granit. Puteti folosi malaxoare cu spirala sau mixere planetare pentru a obtine aluatul. Iar pentru prepararea unui topping de pizza, care sa dea semnatura produsului dvs., se recomanda utilizarea unui fry-top pentru coacerea in prealabil a legumelor.
Pasul 7: Angajarea personalului calificat si implicat
Angajatii tai devin imaginea localului. Asadar, cautati personal care sa va reprezinte cat mai bine. Este important confortul clientilor atunci cand au de-a face cu personalul pizzeriei. Cautati, de asemenea, potentiali angajati care sunt interesati sa devina parte din restaurantul vostru. Daca le pasa de succesul pizzeriei tale, vor lucra cu mai multa pasiune. Este, desigur, important ca personalul din bucatarie sa aiba unele cunostinte despre pizza si sa stie cum sa manipuleze echipamentele profesionale.
Pasul 8: Promovarea pizzeriei
Lanseaza-ti pizzeria intr-un mod distractiv, cu o deschidere mare si promotii atractive. Asigura-te ca orasul sau cartierul tau stie despre noua ta pizzerie. Fii vizibil online. Creeaza un site web atractiv, care sa reflecte conceptul pizzeriei tale. Asigura-te ca toate informațiile necesare sunt acolo, cum ar fi: adresa, numarul de telefon, orele de deschidere, meniul si preturile. Foloseste, de asemenea, retelele sociale si tenteaza-ti potentialii clienti cu fotografii de inalta calitate ale mancarii, fotografii din culise și informații despre produsele tale.