Dragi clienți, în intervalul 19 - 26 feb. efectuam inventarul anual. Comenzile online plasate in această perioada vor fi procesate începând cu 27 feb.

Gateste pastele perfect

Gateste pastele perfect
 

Unul dintre motivele pentru care pastele sunt atat de populare este ca sunt usor de preparat pentru oricine. Nu puteti da gres, mai ales cu produse de inalta calitate. Indiferent cat de usor sunt de preparat, exista totusi trucuri pe care le puteti folosi pentru a va face preparatele cu paste si mai gustoase. Iata cateva sfaturi pentru a gati cele mai bune paste:

 1. Sarati apa
Scopul adaugarii de sare in apa in care fierb pastele este acela de a condimenta din interior produsele, deoarece acestea sunt facute din faina si apa, asa ca nu au prea multa aroma. Atunci cand adaugati sare in apa pentru paste, ele absorb aroma si fac ca preparatele sa aiba un gust mai bun.
Pentru fiecare kilogram de paste, incercati sa adaugati in apa 1 sau 2 linguri de sare de masa. Daca folositi paste integrale sau din grau dur, cresteti cantitatea de sare. Apa ar trebui sa fie la fel de sarata ca marea. Evita sa folosesti sare iodata, deoarece poate da o tenta de gust amar.


 2. Nu rupeti pastele
Multi dintre noi sunt tentati sa rupa pastele lungi. Acest lucru este o mare greseală! Paste, cum ar fi spaghete sau tagliatelle, sunt menite sa fie invartite in jurul furculitei alaturi de sosul delicios. Daca le rupeti, acestea nu mai pot fi mancate in acelasi fel, iar sosul nu se lipeste la fel de bine de fiecare imbucaura, asa cum ar trebui.
Cel mai simplu mod de a te asigura ca pastele tale lungi incap in oala este sa alegi tipul potrivit de vase de gatit. Folositi o oala cu pereti inalti si impingeti usor in jos pastele care ies in afara pe masura ce se gatesc. Daca pregatiti paste in fiecare zi, luati in considerare posibilitatea de a investi intr-o masina de gatit paste.

 

 

Comment cuire des pâtes ? L'astuce insoupçonnée pour ne jamais les rater

 3. Gatiti pastele ” Al Dente”
Pastele gatite perfect trebuie sa fie usor tari si sa aiba o textura "al dente". Cand muscati din paste ar trebui sa existe o oarecare rezistenta.
Cel mai bun mod de a obtine aceasta textura este sa reduceti timpul de gatire cu 2 sau 3 minute, apoi sa testati pastele. Astfel evitati obtinerea unor paste prea fierte, de asemenea, aceasta tehnica face ca pastele sa fie suficient de elastice pentru a-si pastra forma sub sosurile grele pe baza de smantana.


 4. Nu clatiti pastele sub jet de apa
Pastele fierte sunt acoperite cu o pelicula de amidon care se indeparteaza daca sunt clatite. Pastrarea amidonului este benefica pentru retetele de paste servite cu sos incalzit (marinara, bolognese sau pesto). Pastele lipicioase si pline de amidon se contopesc cu sosul si devin uniform acoperite.
Daca serviti pastele reci sau daca gatiti paste in stil asiatic, atunci clatirea este benefica, deoarece apa rece opreste procesul de gatire si impiedica pastele sa se lipeasca intre ele.


 5. Pastrati din apa in care au fiert pastele
Pe masura ce pastele se gatesc, ele elibereaza amidon in apa. Aceasta apa tulbure a pastelor este secretul pentru a face sosuri la nivel de expert! Pastrati intotdeauna putina apa si folositi-o in etapele urmatoare.
Puteti folosi aceste trucuri pentru a va imbunatati retele cu paste si pentru a le da gustul autentic pe care clientii dvs. il vor adora. Adaugati o nota speciala meniului de paste creand si o lista de vinuri complementare preparatelor dvs.

 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

0732 772 525 contact@magora.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!