Dragi clienți, în intervalul 19 - 26 feb. efectuam inventarul anual. Comenzile online plasate in această perioada vor fi procesate începând cu 27 feb.

Cum alegeti gratarul potrivit?

Cum alegeti gratarul potrivit?
  Cum alegeti gratarul potrivit?

Exista 3 tipuri de gratare: gratarele electrice, gratarele cu gaz si gratarele cu carbuni. Fiecare gratar are caracteristici si specificatii diferite, fiind potrivite pentru diferite tipuri de gatit. Mai jos, va expunem cateva detalii care le diferentiaza:

  Gratarul electric versus Gratarul cu gaz versus gratarul cu carbune
Inainte de a alege un gratar, trebuie sa intelegeti diferentele majore dintre ele. In general, gratarele pe gaz, precum si cele electrice sunt considerate mai usor de utilizat datorita controlului temperaturii si a sursei de caldura constante. In timp ce gratarele cu carbuni ating temperaturi mai ridicate, dar temperatura este mai greu de controlat si reglat, existand intotdeauna posibilitatea aparitiei flacarilor.

Gratarele electrice sunt versatile si foarte usor de utilizat, atat in interior cat si in exterior. Puteti pregati un delicios pannini la mic dejun, o friptura suculenta la pranz sau legumele preferate la cina. Si va permite sa va bucurati de pregatirea alimentelor indiferent de vreme.
Printre avantajele unui gratar electric se numara usurinta de a gati si de a curata gratarul, dar si controlul precis al temperaturii. Puteti pregati la perfectie alimentele, intr-un timp foarte scurt.

Gratarele cu gaz ofera o metoda de gatire cu incalzire directa. Alimentat fie cu un rezervor de propan, fie cu gaz natural, un astfel de gratar va permite sa creati preparate suculente, fara a va irosi mult timp cu pregatirea focului.
Desi exista gratare alimentate cu gaz natural (care se conecteaza la reteaua de alimentare), cele mai populare raman gratarele alimentate cu propan, deoarece acestea creeaza mai mult abur in interiorul gratarului decat cele cu carbune, mentinand astfel carnea frageda.

 

  Cand se rocomanda utilizarea gratarului cu gaz?
· cand frigeti bucati subtiri de carne sau tipuri de carne tare (cotlete de porc/vita)
· cand aveti timp limitat

Gratarele cu carbune folosesc un strat dens de carbuni aprinsi pentru a gati alimentele. Alimentele gatite la caldura directa, emisa de un gratar cu carbuni obtin arome bogate, usor  afumate. Pregatirea carbunilor si mentinerea unei temperaturi constante necesita practica, carnea gatita pe un gratar cu carbuni are nevoie de un timp mai lung de gatire.
Beneficiile gratarelor cu carbuni sunt cel mai bine apreciate in cazul fripturilor groase, a puiului, a curcanului si a coastelor, timpul mai indelungat de gatire, la foc lent determina o mai buna patrunderea aromelor in carne.


  Cand se rocomanda utilizarea gratarului cu carbune ?
· cand aveti timp suficient
· cand doriti o aroma de fum, de foc de tabara
· cand doriti un peste perfect gatit, cu un strat exterior crocant si interior suculent
· cand frigeti o bucata groasa de carne, pentru a fi pusa in valoare fara urme de arsura

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati un gratar:
ü Pentru a alege gratarul potrivit, trebuie sa evaluati cu sinceritate utilizarea pe care o intentionati, nivelul de experienta si preferintele in materie de arome.
ü Indiferent de tipul de gratar ales este important sa invatati cum sa aveti grija suprafata gratarului intre utilizari, in funtie de materialul din care este aceasta realizata.

In cazul restaurantelor si a teraselor, invatand cum sa alegeti un gratar care sa va ofere profilul de aroma dorit si informandu-va cu privire la cele mai bune sfaturi de gratar, veti obtine preparate mai bune decat cele pe care clientii le pregatesc acasa, ceea ce ii va atrage la usa dvs. din nou si din nou.

 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

0732 772 525 contact@magora.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!